Ambasadori izraelit befason me gjestin e tij

Ambasadori izraelit befason me gjestin e tij

Pikërisht, këtë tregon kjo foto e bukur e realizuar nga ambasadori i Izraelit në Shqipëri, Boaz Rodkin dhe moderator i emisionit “Belmondo” në Klan Plus, Xhani Shqera.

Fotoja është realizuar në qytetin e Beratit, ku ekziston edhe “Rruga Hebrenjtë”.

Prania e hebrenjve në Berat është më shumë se 500-vjeçare, ku spikat sidomos periudha e shpëtimit të tyre gjatë Holokaustit në Luftën e Dytë Botërore.

Në Berat ndodhet edhe muzeu i vetëm kushtuar bashkëjetesës së shqiptarëve me hebrenjtë, “Muzeu Solomon”, i ngritur nga i ndjeri, shkrimtari i njohur Simon Vrusho./ izraelisot

Related posts