Besimtarët orthodhoksë në Berat kremtuan të Premten e Zezë

Besimtarët orthodhoksë në Berat kremtuan të Premten e Zezë

Besimtarët orthodhoksë në Berat kanë kremtuar të Premten e Zezë. Kjo ditë simbolizon përkujtimin e vuajtjeve të Jezu Krishtit dhe vdekjen e tij në Kryq.

Qindra qytetarë kanë ndjekur ritin e kalimit nën epitaf dhe varrimin e Krishtit të organizuar nga Mitropolia e Shenjtë. Ritet më pas kanë vijuar me Kalimin e Epitafit në rrugët e qytetit.

Related posts