Intervista
Pasardhësi i dinastisë “Banka” nga Berati, bëhet pjesë e Bankës Botërore

Pasardhësi i dinastisë “Banka” nga Berati, bëhet pjesë e Bankës Botërore

Nga Entela RESULI – Këto ditë mësuam se një djalë nga Shqipëria punon në Bankën Botërore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Gjithashtu, është edhe pedagog në një nga universitetet atje. Holti Banka është 32 vjeç dhe jeta e tij ka qenë gjithmonë një sfidë drejt suksesit. Kërkuam të flisnim me Holt...
Read more
Simon Mirakaj: Hiqini retë e dosjeve të sigurimit, politika duhet të pastrohet

Simon Mirakaj: Hiqini retë e dosjeve të sigurimit, politika duhet të pastrohet

I lindur në internim dhe i dënuar në moshën 10-vjeçare nga regjimi komunist, Simon Mirakaj gjendet sot në krye të Autoritetit të Dosjeve, i votuar nga Parlamenti. Në një intervistë për gazetën MAPO, Mirakaj thotë që personat me të shkuar të errët të largohen nga institucionet. Nga Blerina GJOKA –...
Read more
Shqiptar të suksesshëm që na bejnë krenar

Shqiptar të suksesshëm që na bejnë krenar

Interviste nga Alkest Shehu me biznesmenin nga Ura Vagurore Ermir Heqimi Shqiptarët si shumë popuj të ndryshëm të botës kanë qenë të detyruar të emigrojnë nder shekuj,jo sepse nuk kanë dashur të punojnë dhe të zhvillojnë vendin e tyre por per shkaqe të ndryshme social-ekonomike që i kanë të detyruar të...
Read more
Blerina Ago: Nuk ka më kohë për të humbur, Shqipëria ka nevojë për turizëm cilësor

Blerina Ago: Nuk ka më kohë për të humbur, Shqipëria ka nevojë për turizëm cilësor

Blerina Ago është një prej 100 sipërmarrësve të rinj të cilët u përzgjodhën nga Departamenti i Shtetit Amerikan dhe Fondi Gjerman Marshall duke u bërë pjesë e Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative. Për thuajse tre javë ajo zhvilloi një sërë takimesh, por dhe trajnimesh të fokusuara kryesisht...
Read more
Berat, Lufta e II- të Botërore: mjekët amerikanë të shpëtuar nga babai im dhe fati që atij iu rezervua më pas

Berat, Lufta e II- të Botërore: mjekët amerikanë të shpëtuar nga babai im dhe fati që atij iu rezervua më pas

Nga Adela KOLEA – Intervistë me znj. Elda Stefa Naraçi, vajza e Kostaq Stefës, që komunistët pushkatuan në 1948-ën,  përkthyesi dhe shoqëruesi i mjekëve amerikanë që zbritën me avionin e tyre në Shqipëri gjatë Luftës në vitin 1943.Znj. Elda jeton në Trieste, Itali së bashku me familjen. Elda Stefa...
Read more
Selfo Kapllani: Kemi marrë masa për parandalimin e përmbytjeve, sfidë mbetjet e rrezikshme të naftës

Selfo Kapllani: Kemi marrë masa për parandalimin e përmbytjeve, sfidë mbetjet e rrezikshme të naftës

Intervistoi: Erjola AZIZOLLI Cilat janë tre arritjet/premtimet kryesore që ju i mendoni si të suksesshme gjatë vitit të parë të drejtimit të bashkisë Kuçovë? Reforma administrativo-territoriale bashkinë e re të Kuçovës e gjen me 4 njësi administrative, ku pjesë përbërëse ka qytetin e Kuçovës dhe njësitë...
Read more
Juljana Memaj: Rehabilituan Osumin dhe qendrat e fshatrave, sfidë rrugët rurale dhe uji i pijshëm

Juljana Memaj: Rehabilituan Osumin dhe qendrat e fshatrave, sfidë rrugët rurale dhe uji i pijshëm

Nga Erjola AZIZOLLI – Një vit pas marrjes së mandatit në krye të bashkisë së Urës Vajgurore, BIRN Albania intervistoi kryetaren e bashkisë Znj. Memaj lidhur me përmbushjen e premtimeve elektorale, bazuar mbi shqetësimet e ngritura nga vetë banorët e kësaj zone. Cilat janë tre arritjet/premtimet kr...
Read more