Çfarë quhet lumturi? Përgjigjja e djalit rom do t’u lërë pa fjalë

Çfarë quhet lumturi? Përgjigjja e djalit rom do t’u lërë pa fjalë

FB_IMG_1512571428289

Shkruan Donald Myrteli

(Nxënës i klasës XI në gjimnazin “Muhamer Janina” në Urë Vajgurore)

 

Gjej rastin te shkruaj për atë çfarë në të vërtetë quhet “Lumturi”.

Të gjithë e kërkojmë atë, por shpesh jo në mënyrën e duhur.

Shumë e kërkojnë nëpër munde dhe sakrifica, ku në fund edhe emrin ia harrojnë.

Shumë e kërkojnë atë tek e nesërmja pa e menduar që ajo është tek e sotmja ende.

Disa të tjerë gënjejnë veten duke e gjetur në mënyra të gabuara, edhe pse nuk i ngjan aspak të vërtetës.

Por nëse do pyesje Kristin (fëmija ne foto) se çfarë është lumturia për ty, ai do të përgjigjej fare thjesht, duke thënë:
“Unë jam i lumtur kur ndihmoj familjen.”

Edhe pse familjen nuk e ka të plotë, ai e gjen mundësinë për të krijuar sado pak lumturi në të.

Është ende fëmijë dhe pa një të nesërme, por është i bindur se lumturia qëndron tek e sotmja.

Për shkak të vështirësive që has ai ia di më shumë vlerën se disa “kafshë” me këmishë e kollare.

FB_IMG_1512571307657

(Kristi)

Related posts