Humbjet e papritura të ekuilibrit, shenjat dhe problemet në organizëm, mos i neglizhoni

Humbjet e papritura të ekuilibrit, shenjat dhe problemet në organizëm, mos i neglizhoni

Humbja e papritur dhe e vazhdueshme e drejtpeshimit të trupit është një shenjë shëndetësore që nuk duhet lënë pas dore.

Drejtpeshimi i trupit kërkon angazhimin e një sërë procesesh të organizmit siç janë sistemi pamor, ai i dëgjimit dhe të tjerë.

veshi9901-750x500

Çrregullimet që sjellin humbjen e drejtpeshimit janë të ndryshme por AgroWeb.org ju sjell më të përhapurat që renditen në vijim.

Marramendja

Marramendja prish ekuilibrin sepse shoqërohet me ndjesinë sikur gjithçka përreth teje rrotullohet.

Marramendja kryesisht shkaktohet nga problemet me veshin e mesit.

Viruset Që Prekin Nervat E Veshit Të Mesit

Prania e viruseve shkakton inflamacion të nervit që lidh veshin e mesit dhe trurit.

Si pasojë e viruseve, AgroWeb.org ju tregon se njeriu pëson humbje të dëgjimit, zhurmë në vesh, marramendje dhe humbje të ekulibrit që mund të zgjasë nga disa orë në disa ditë.

Humbja E Ekuilibrit Si Pasojë E Baktereve

Bakteret dhe mikrobet arrijnë të infektojnë kanalet e veshit duke shkaktuar enjtjen e tij, konfuzion të trurit dhe marramendje.

Si pasojë e këtij problemi, njeriu ka temperaturë, të vjella dhe humbje dëgjimi.

Ky problem zakonisht zgjidhet pa pasur nevojë për trajtime, por ndonjëherë mund të keni nevojë për trajtim të mirëfilltë mjekësor.

Sëmundja e Menier-it

Kjo sëmundje është e rrallë por shkakton marramendje serioze që zgjat nga 20 minuta në disa orë.

Ajo shoqërohet me humbje dëgjimi dhe të vjella.

Medikamentet, regjimi i duhur ushqimor dhe ushtrimet për ekuilibrin mund t’ju vijnë në ndihmë.

Efektet Anësore të Disa Mjekimeve

Në disa raste, AgroWeb.org raporton se përdorimi i disa ilaçeve dhe medikamenteve mund të shkaktojë marramendje.

Këto barna janë: antibiotikët, ilaçet kundër depresionit, tensionit të gjakut dhe inflamacionit.

Nëse vini re që keni marramendje pas marrjes së ilaçit, konsultohuni me mjekun, por mos e ndërprisni kurën.

Migrena

Ushqimi, stresi dhe shkaktarë të tjerë të migrenës mund të dëmtojnë nervin vestibular të veshit dhe shpesh të shkaktojnë marramendje.

Në këtë rast, marramendja shoqërohet me ndjeshmëri të lartë ndaj dritës, zhurmë në vesh dhe të përziera.

Goditjet dhe Përplasjet E Kokës

Një goditje në kokë mund të dëmtojë ekuilibrin e trupit në shumë mënyra.

Përveç dëmtimit të veshit të mesit, ajo mund të ndikojë edhe tek shikimi dhe tek funksionet e trurit.

Të Përzierat

Udhëtimi me anije, makinë, tren ose avion mund të shkaktojë të përziera dhe marramendje.

Zakonisht këto ndjesi shuhen sapo të zbrisni nga mjeti me të cilin po udhëtoni.

Në këto raste përpiquni të përqendroheni në një pikë të largët, ta mbani kokën drejt, të shmangni aroma të forta dhe të hani ushqime të lehta.

Kur Të Kërkoni Ndihmë Mjekësore

Humbja e papritur e drejtpeshimit mund të jetë tregues i një problem serioz siç është mpiksja e gjakut, ishemi e të tjerë.

Kërkoni ndihmë mjekësore të menjëhershme nëse:

Nuk lëvizni dot ose nuk ndieni krahët dhe njërën anë të fytyrës.

Nuk mund të shikoni

Nuk flisni dot

Keni dhimbje therëse dhe të papritur koke. /AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, masat paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.

Related posts