Ismail Kadare: “Pse nuk kam pranuar asnjëherë të jem President”

Ismail Kadare: “Pse nuk kam pranuar asnjëherë të jem President”

 

 

Në një intervistë për “La Repubblica”, Kadare rrëfen Shqipërinë mes së kaluarës dhe së ardhmes.

Ai, gjithashtu, i përgjigjet edhe interesit të intervistuesit lidhur me atë se pse asnjëherë nuk ka pranuar për postin e Presidentit të Republikës, edhe pse një propozim i tillë, ashtu si edhe ai vetë e pranon, i ka ardhur shumë herë nga shumë drejtime.

“Një detyrë e tillë nuk është në natyrën time. Shkrimtari nuk është një qenie demokratike, shkrimtari është një qenie vetmitare, punon me kokën e vet. Gjë që është e mirë për letërsinë, por jo për demokracinë. Unë të paktën e mendoj kështu.– thotë Kadare.


Linku origjinal

http://www.repubblica.it/cultura/2014/11/19/news/kadare_la_dittatura_temeva_dante-100935603/?ref=search

 

Related posts