FOTO LAJM/ BERATI – SI QYTET I HEBRENJVE

FOTO LAJM/ BERATI – SI QYTET I HEBRENJVE

Një hebre në një drekë në një han të Beratit në vitin 1942.

Një drekë rreth një tave me peshk, një çinie me verë…

Në foto: Dhimitër Cania, pronari i hanit, hebreu Solomon (me kanatiere), Gaq Cania – vëllai i Dhimitrit, Jorgji Vera dhe i biri i Dhimitrit, Kostaqi 12-vjeçar.

Por Berati, për dendësinë e strehimit dhe të shpëtimit të mbi 600 hebrenjve në kohën e Holokaustit, zë një vend unik, aqsa i takon të quhet për ato vite, si qytet i hebrenjve.

Dhe kujtesa e ruan si të tillë.

Related posts